Over mij

Heidi Daems 45 jaar. Sinds 2018 woon ik met mijn vrouw Inge in Blaasveld. Samen met mijn drie kinderen Amy 21j, Nick 18j en Emma 13j.

Vanaf mijn kindertijd was ik al gefascineerd door alles wat vier poten had. Ik had het voorrecht om altijd een hond als mijn beste vriend te hebben, variërend van een koppige maar uiterst intelligente teckel tot onze grootste vriend, een bouvier genaamd Darko.

Dankzij Darko, die een uitdagende start had als pup, heb ik veel geleerd. Hij had een genetische aandoening die meerdere operaties vereiste toen hij nog een pup was. Hierdoor kon hij niet volledig als pup leven omdat zijn mobiliteit beperkt was, wat resulteerde in een slechte socialisatiefase zodat hij toch wel wat angst had voor vreemde mensen en honden.

Uiteindelijk is alles goed uitgepakt, maar als ik toen wist wat ik nu weet, zou het proces veel sneller zijn verlopen. In het begin kozen we voor "de strenge aanpak", gebaseerd op de zogenaamde dominantietheorie, die inmiddels volledig achterhaald is. Na me meer te hebben verdiept in gedrag, heb ik mijn aanpak volledig omgegooid en ben ik de hond achter de grommende façade echt gaan begrijpen. We hebben aan onze vertrouwensrelatie gebouwd met veel geduld en begrip. Hij heeft zelfs het eerste jaar van het pension mogen meemaken en met de juiste introductie werd hij dikke vrienden met veel andere honden.

Het begrijpen van hondengedrag is een continu leerproces. Door nieuwe studies en inzichten te blijven volgen, leer ik bijna dagelijks iets nieuws. Het blijft een 'work in progress', maar het is een proces dat ik met veel plezier doorloop!

Gevolgde opleidingen

2019 Dierenzorg NHA

2019 Hondengedrag bij PAWS in Touch

2021 -2022 Trainer-instructeur bij Kyno-coach academie

2021-2023 Kynologisch gedragscoach bij Kyno-coach academie

2024 Vuurwerkangst bij Amazing Animal Minds