Hondenpension

U gaat op vakantie? Uw hond ook! Wij zorgen voor een veilige en leuke omgeving voor uw hond.

Wij wonen dicht tegen het natuurgebied "Het Broek", daar gaan we dan ook regelmatig wandelen met de hondjes. We proberen zoveel mogelijk de gewoonten van thuis te respecteren zoals wel/niet in de zetel, bepaalde tijdstippen wandelen, etc..

U mag zijn/haar eigen mandje, knuffels, speeltjes,... meebrengen zodat ze zich nog meer thuis voelen. 

Aangezien hij in onze leefomgeving wordt opgevangen vragen we aan de nieuwe klanten om eerst kennis te maken met ons. Dit kan door gewoon even langs te komen met de hond  of een wandeling te maken. Kennismaken met  andere honden gebeurt op die afspraak niet, honden zijn dikwijls gestresseerd in een nieuwe omgeving en dan nog een stel nieuwsgierige honden om zich kan zorgen dat hij dit niet als een leuke ervaring ondervindt.  

U wordt dagelijks op de hoogte gehouden hoe het met uw hond gesteld  is.

Aangezien er meestal meerdere honden aanwezig zijn is het logisch dat ze enige sociaalvaardige basis skills hebben. De hond wordt niet direct bij de rest geplaatst, eerst even wennen aan de nieuwe situatie en de mensen, dan wordt bekeken of hij/zij eventueel bij de andere aanwezige honden kan en dit altijd onder mijn professionele begeleiding. We hebben wel de mogelijkheid om ze apart te houden indien nodig. Eten en slapen gebeurt altijd apart. De meeste gasten komen regelmatig in dezelfde periodes terug en zo ontstaan dus soms hechte vriendschappen tussen hen. :-)

Wij zijn een erkend pension.(HK40106278) Ook bij ons moet de hond aan al de wettelijke  vaccinaties voldoen waaronder kennelhoest. De honden moeten behandeld zijn tegen vlooien en teken of een vlooienband dragen. Vraag hierbij raad aan uw dierenarts aangezien niet alle vlooienbanden effectief zijn. Bij aanvang wordt er een contractje opgesteld waar al de nodige gegevens van eigenaar en hond opstaan. Het paspoort van uw hond wordt in het pension bewaard tijdens de aanwezigheid van uw hond.

Wij vangen maximaal 3 honden tegelijk op dus tijdig reserveren is de boodschap!

Bij een overnachting is voeding inbegrepen, meestal is het natuurlijk aan te raden dat een hond zijn eigen voeding krijgt omdat sommige honden niet tegen een plotse omschakeling kunnen.

Wij kopen onze voeding en snacks van een zeer goede kwaliteit aan bij Vegavriend, neem gerust eens een kijkje op hun site.

  
Ode aan Darko

Onze lieve loebas Darko. Terwijl ik deze site aan het maken was is Darko plots ziek geworden en hebben we hem moeten afgeven op 9 jarige leeftijd. Darko was uniek zoals elke hond maar zoals hij was er maar één. Je hebt altijd een speciale band met je huisdier maar Darko kon tot in je ziel kijken. Vele baasjes zullen weten wat ik bedoel...Hij heeft me in moeilijke tijden getroost en bijgestaan, altijd vrolijk. Ondanks de afwijking aan zijn poten ging hij er altijd volledig voor. Hij had een enorme kracht in zich. Ik heb de naam van de zaak aan hem opgedragen, hij zal nooit vergeten worden.